Inleiding

Bij gebruik van PHP als een Apache-module, kun je de configuratie-instellingen wijzigen door 'directives' in Apache configuratiebestanden (bijv. httpd.conf en .htaccess bestanden). Je hebt "AllowOverride Options" of "AllowOverride All" rechten nodig om dit te kunnen doen. Als je je eigen Apache configuratie beheert, kun en moet je httpd.conf gebruiken. Als je niet je eigen Apache configuratie beheert (zoals bij een shared server), moet je .htaccess bestanden gebruiken.

Aanwijzingen

  1. Zoek het bestand htaccess.txt in je root-directory. Dit is geïnstalleerd tijdens de Joomla! installatie.  (NB. De bestandsnaam begint niet met een punt.) Open het bestand htaccess.txt en lees het aandachtig door. Het bevat belangrijke aanwijzingen voor de beveiliging van je website.
  2. Breng wijzigingen aan zodat het overeenkomt met de instellingen van je website, en sla het dan op als .htaccess in de home-directory van je website (let op de voorafgaande punt.)
  3. Test je website zowel aan de frontend als de backend. Als het fouten oplevert, hernoem het dan weer naar htaccess.txt en controleer de door jou aangebrachte wijzigingen om de fouten op te lossen. Als je deze niet kunt oplossen, moet je waarschijnlijk de bestandsnaam op htaccess.txt laten staan (en kun je dus geen .htaccess gebruiken).
  4. Gebruik phpinfo() om te controleren dat alle instellingen staan zoals je bedoeld hebt. Opmerking : Via het web toegankelijke bestanden die phpinfo() bevatten zijn potentieel een veiligheidsrisico. Ze leveren aanvallers veel bruikbare informatie over je server. Verwijder dus altijd dit soort bestanden na gebruik.


Meer informatie