Als je probeert een gebruiker te blokkeren of verwijderen die Super Administrator is, krijg je een foutmelding "Je kunt een Super Administrator niet blokkeren/verwijderen". Als je toch zo'n gebruiker moet blokkeren/verwijderen doe dit dan in 2 stappen:

In Gebruikersbeheer, wijzig de groep van de gebruiker naar iets anders dan "Super Administrator". Bijv.: wijzig de gebruiker naar de groep "Geregistreerd". Klik op Opslaan of Toepassen om de wijziging te bewaren.

Vanaf Joomla 1.5.9: als de Super Administrator-gebruiker al geblokkeerd is ( (aangezien 1.5.9 het blokkeren van een Super Admin niet schijnt toe te staan is dit waarschijnlijk een uitzonderlijk geval waarbij de SA geblokkeerd was en Joomla! werd geupgraded) deblokkeer hem/haar en klik op Opslaan. Wijzig DAN de groep van de gebruiker en daarna ....

Verwijder of blokkeer de gebruiker op de normale manier. Om hem te verwijderen, selecteer de gebruiker in Gebruikersbeheer en klik op de knop Verwijderen in de werkbalk. Om de gebruiker te blokkeren, openĀ  de gebruiker om deze te wijzigen en zet "Blokkeer gebruiker" op "Ja".